Pácolt camembert sajt - Nakladany Hermelin

Hozzávalók 2 személyre:
  • 3 db camembert sajt
  • 2 evőkanál piros arany
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej lila hagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • szemes bors ízlés szerint
  • 2-3 db babérlevél
  • 3-4 db csilipaprika
  • 3-4 ág rozmaring
  • napraforgóolaj/olívaolaj
A sajtokat lapjával szeleteljük és kenjük meg piros arannyal.
Széles szájú üvegbe rétegesen tegyük bele a tisztított, felkarikázott hagymát, lila hagymát, sajtszeleteket, a babérlevelet, rozmaringot és a tüskékre vágott fokhagymát.
Szórjuk meg borssal, nyomkodjuk bele az egész csilipaprikát. Öntsük fel olajjal úgy, hogy teljesen ellepje a sajtot. Légmentesen zárjuk le és érleljük hűtőszekrényben egy hétig. Pirítóssal vagy péksüteménnyel, sör mellé nagyon finom.